Thursday, September 9th, 2010...21:19

My grandmother Märta

Jump to Comments

This is my grand mother Märta Vilhelmina Holma. She is from Lovikka. She is one of my greatest inspirations in life. I remember sitting in her lap as a young girl in her rocking chair in the kitchen in Kangos with the big clock ticking on the wall. She was a very loving woman, always deeply worried about me being cold….

5 Comments

 • Cecilia Backstad
  November 14th, 2010 at 22:41

  Vad mysigt. Min farmor hette också Märta, och jag har fortfarande kvar små koftor och annat som hon stickade till oss när vi var små. Har använt dem till mina små… Kram från Cecilia

 • Min mormor hette Stina men hon hade samma varma och trygga knä att sitta i. Jag Minns det diskreta slamret av strumpstickningens fem stickor. Minns också de små pratstunderna vi under tiden hade. Lyckliga är vi som har fått våra liv grundlagda och formade av sådana upplevelser.
  Sofia Hagelin önskas all framgång med sin kollektion och idé att föra gångna tiders konstnärlighet kärleksfullt framåt till vår moderna tid.

 • Hej!
  Satt och strötittade i tidningen Lantliv och blev så förtjust i vantar, armvärmare mm som ni gjort. Gick in på er hemsida och blev så glad när jag läste om Märta Holma. Jag heter också Holma och bor nere i Blekinge, men har alltså mina rötter i Kangos. Vet att min faster Göta Holma är född i Lovikka. Känns extra roligt nu och måste sätta mig ner och titta på dina vackra kläder. Tycker att de är helt underbara – härligt med att se gammal tradition i ny modern tappning som passar dagens kvinnor.

 • Hej Tuva
  Jag har gjort lite efterforskningar med min mamma Barbro (ogift Holma) och det visar sig att vi nog är sysslingar! :-) Min morfar Sigurd Holma är bror till din farfar! :-) Tack för det fina meddelandet!

 • Sigurd Holma är mina barns farmors farbror…
  Det visste jag inte när jag som stickintresserad och väl informerad om Lovikkatraditionerna hittade Heart of Lovikka!
  Kombinationen av gammal tradition och modern medveten form är oslagbar – fungerar både i snöyra och på catwalken!

Leave a Reply